Over Bart Stoffels

Met een aangeboren voorliefde voor steden, ruimtelijke inrichting en natuur ben ik me vanaf 2014 als ZZP-er onder de naam Stadsstromen volledig gaan richten op verduurzaming van de leefomgeving. Hier is zoveel prachtig werk in te doen!
Ik beweeg me graag in verschillende rollen, variërend tussen projectleider, programmamanager, kwartiermaker, coördinator of moderator. Het gaat altijd over morgen slimmer samenwerken dan we gisteren deden door vandaag goed naar elkaar te luisteren. Ik zoek naar een aanpak die doelstellingen van burgers, bedrijven, overheden en maatschappelijke instanties weet te verbinden. Op het gebied van ruimtelijke oplossingen zijn de mogelijkheden onbegrensd. De uitdaging die ik zie zit m vooral in elkaars taal te leren spreken, te inspireren en niet weg te lopen voor belemmeringen of gevoelige kwesties.
De laatste jaren ben ik veel met klimaatadaptatie bezig geweest. Daarnaast ligt mijn ervaring in de werkvelden van stadsnatuur, water, recreatie, mobiliteit, openbare ruimte en energie. En zeker in de onderlinge verbanden daartussen: de groene leefomgeving. In de natuur liggen onze wortels én onze toekomst als mensheid. Niet alleen op zondagmiddag in het bos, maar iedere dag en overal.
Naast mijn werk heb ik een passie voor fietsen, zwerven door het hooggebergte en gezond en lekker koken.

Wat kan ik voor je doen?

Kort CV

Geboren in Groningen, getogen in Drenthe. Met tussenstops in Texas en Barcelona ben ik in 1996 afgestudeerd als stedenbouwkunde aan de TU Delft. Gedurende de eerste vier jaar van mijn loopbaan ging ik aan de slag in de spoorwereld van Movares, dat toen nog Holland Railconsult heette. Mooi team en mooie projecten zoals de HSL, Betuweroute en de grote OV knooppunten in de Randstad. Van 2001 tot 2008 werkte ik bij de gemeente Almere aan gebiedsontwikkeling en in de rol van ateliermeester aan de structuurvisie 2030. Na deze opgaven van de grote schaal en lange termijn kreeg ik behoefte om weer met concrete plekken aan de slag te gaan, geïnspireerd door de Spontane Stad visie van Urhahn Urban Design. Met dit bureau zochten we antwoorden op de systeemcrisis van vastgoed en banken in de jaren na de beurscrash van 2008. Een stedenbouw die meer geënt is op maatschappelijke krachten, op de kleine schaal, op de vrijheden en invloed van burgers en eigenaren om zélf de stad te maken.

In 2014 vond ik het tijd om me volledig op verduurzaming te storten. Als ZZP-er, maar nooit alleen. Altijd omringd door inspirerende opdrachtgevers, partners en teamgenoten. Met hen was ik in staat van alles aan te pakken, van talkshows en debatten, via visies en plannen tot langjarige samenwerkingsprogramma’s zoals City Deals en Samen Klimaatbestendig. En er is nog zoveel belangrijk werk te doen!

Anderen over Bart

Wil je mij ook inschakelen? Neem dan vrijblijvend contact op om de mogelijheden te bespreken.

© 2024 - Stadsstromen.nl - Realisatie website: Webmonnik.nl