paleis

Natuurlijk Paleiskwartier

Het Paleiskwartier in  Den Bosch is een wijk in ontwikkeling. Bewoners en ontwikkelaars zijn trots op de hoge ruimtelijke kwaliteit van de delen die inmiddels gerealiseerd zijn. Tegelijkertijd zijn er problemen met weersextremen, zoals waterschade en algengroei in het centrale waterbassin.

In twee proeftuin workshops hebben we de mogelijkheden verkend voor een verdere vergroening van zowel de bestaande als de nieuwe delen van de wijk. Met een gefaseerde aanpak kan het huidige  kunstmatige watersysteem stap voor stap met natuurlijke principes worden verbeterd.

 

In opdracht van: Ministerie Infrastructuur en Milieu

In samenwerking met: Khandekar en Michiel Brouwer

Jaar: 2013 (project geleid in dienst van Urhahn Urban Design)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *